Triathlonvereniging Krimpenerwaard

TRAININGSWEEKEND


TVK Trainingsweekend 21-23 April Ardennen

Ten eerste

Het laatste trainingsweekend is al weer een paar jaar geleden en veel nieuwe leden zullen er daarom misschien geen beeld bij hebben. Na de poll deze week daarom in deze mail een nog wat uitgebreidere toelichting. De details zullen we echter afstemmen als we zeker zijn dat het doorgaat en wie er mee gaan. Als ik dit schrijf zitten we op 11 aanmeldigingen. Dat is (nog) niet voldoende; we streven naar minimaal 15 en beter 20 deelnemers. Het doel van deze mail is dus om jou ook over de streep te trekken als je je nog niet aangemeld hebt. Deze aanmelding zou voor donderdag 19 Januari gedaan moeten zijn vanwege de druk op de boeking

Waarom een trainingsweekend?

Het trainingsweekend is bedoeld voor iedereen: Van beginner of recent lid tot ervaren rot en divisie kampioenschap deelnemer. Het is dus zeker ook voor jou bedoeld! In 2 ½ dag werken we samen een aantal trainingen af waarbij de groep soms in twee gesplitst kan worden om te zorgen dat ieder op haar of zijn eigen niveau mooie trainingen kan doen. Daarnaast is het sociale aspect belangrijk in dit weekend. We eten samen, we lunchen en drinken koffie onderweg, we zullen zeker ook nog andere dingen doen dan alleen zwemmen, lopen en fietsen en de Ardennen zijn natuurlijk een fantastische speeltuin. Ook is er veel tijd om gezellig te kletsen over triathlon, je plannen voor dit jaar en tips en tricks voor iedereen.

Waarom de Ardennen?

Het laatste weekend was in Bergen aan Zee, eerder stonden Papendal en Zuid-Limburg op het programma. Samen met Dimitri hebben we naar diverse opties gekeken en er rekening mee gehouden dat de kosten voor iedereen onder controle te houden zijn. Hierbij zijn we uitgekomen op het Centre Adeps in Engreux op een fantastisch mooie plek aan de Ourthe.

Daar krijg je toch meteen zin in?

Het Centre is eigendom van het ministerie van sport in Wallonië en ingericht op verblijf van groepen. De uitvoering is redelijk basic, met cottages voor 5 personen. Verder is er een restaurant waar we de maaltijden kunnen gebruiken (inclusief in het arrangement) en is er een sporthal waar we gebruik van kunnen maken. Ter plaatse kunnen we ook alternatieve aktiviteiten doen zoals boogschieten of gebruik van de klimmuur. Niet ver van het Centre liggen de plaatsen La Roche en Ardenne en Houffalize waar voldoende vertier is en veel café’s en restaurants zodat we ook wat gezellige dingen kunnen inplannen.

Wat voor trainingen kan ik verwachten?

Een ruwe schets van het pogramma kan er als volgt uitzien

 • Vrijdagmiddag
  • Vertrek uit Nederland rond de lunch voor wie kan
  • In de middag een verkenning op de racefiets van de omgeving van ca 40km en eventueel een korte verkenningsduurloop, ook voor degenen die iets later zijn.
  • Diner in het restaurant en evt binnenkomst van wie pas na het werk weg kan. In de avond kunnen we een lichte mobiliteit sessie doen of wellicht een theorie sessie over trainingsschema’s en trainingsleer als daar interesse voor is. Voor wie niet vroeg naar bed wil gaan we nog een biertje doen in het gezellige La Roche.
 • Zaterdag

  Dit wordt een echte trainingsdag

  • We proberen een zwemsessie te boeken bij Vayamundo in Houffalize
  • We gaan een lange fietsrit doen met een aantal mooie klimmen en afdalingen, maar ook tijd voor een lunch onderweg. Eventueel splitsen we de groep zodat we een wat langere en een kortere route hebben, maar wel samen lunchen. We overleggen nog met de deelnemers of er voldoende interesse is om de helft van de training op de MTB te doen, want de mogelijkheden zijn daar fantástisch!
  • We sluiten de trainingsdag af met een optie: Parcoursverkenning van het loopparcours van zondag of een core stability training in de sporthal.
  • Het idee is om de middag af te sluiten met een bezoek aan de brouwerij van La Chouffe in het dichtbij gelegen Achouffe. We overleggen of we een keer “buiten de deur” eten in bijvoorbeeld Houffalize; dan kunnen we daar ook nog een drankje doen. Wie vroeg naar bed wil kan ook op tijd naar huis
 • Zondag

  Traditioneel is er ook altijd een wedstrijdelement in het weekend Een voorstel zou kunnen zijn om een “light” versie te doen van de Houffaraid; een wedstrijd in duo’s (of evt trio’s) van gelijke sterkte

  • Deel 1: Kanorace op het stuwmeer (voor zwemmen is het waarschijnlijk nog te koud)
  • Deel 2: Wissel naar de MTB (of evt racefiets), we volgen een uitdagend maar ook niet al te lang parcours
  • Deel 3: Wissel naar het hardlopen: Een parcours met hoogtemeters en stukken langs de Ourthe
 • We kunnen dan afsluiten met een lunch en ’s middags chillen of nog een andere aktiviteit doen voor we de terugreis aanvaarden

  Praktische zaken

  De prijs voor het arrangement bij Centre Adeps is EUR 103 pp bij verblijf in 5 persoons chalets. Er zullen ongetwijfeld nog wat kosten bijkomen voor drankjes, lunch onderweg en dat soort zaken. Daarnaast is er echter ook een verenigingsbudget van ca EUR 750 beschikbaar dat we kunnen investeren in het zwembad, kano’s of andere dingen die we extra kunnen doen.

  Ik zie nu nog geen dames op de aanmeldingslijst, maar het zou tof zijn als dat toch zal lukken. Dan zullen we een apart chalet voor de dames plannen, ook als dat niet geheel volkomt

  Een reisplan zullen we apart opstellen als we weten wie er precies meegaan, wie kan rijden en of we racefietsen en MTB’s meenemen. Dan is een aanhanger huren wellicht een slim idee

  Tenslotte

  Het initiatief is genomen door Dimitri en mijzelf, maar Dimitri kan zelf helaas niet mee. Ik zal me opwerpen als organisator op het praktische vlak, voor de trainingen overleggen we nog even over de exacte invulling van de inhoud.

  Accommodaties zijn gewild in deze periode en schaars. Papendal zat bijvoorbeeld al vol. Daarom de druk op de aanmelddatum van de 19e. Er is dus helaas op voorhand geen ruimte om later te boeken. Wat we wel kunnen overwegen is dat je een introducee meeneemt als dit je keuze vergemakkelijkt. Overleg daarover svp even met mij 1 op 1 met Rob.

   

  Vrijblijvend één maand meetrainen!

  Is triathlon wat voor jou? Kom vrijblijvend één maand meetrainen!

  Meer info
   

  TVK Clubcompetitie 2024

  Voor alle leden van TVK.
  Alle datums van de clubcompetitie 2024

  Meer info
   

  Nederlandse Triathlon Bond