Triathlonvereniging Krimpenerwaard

VERENIGING


De triathlon is ontstaan in 1978 toen enkele vrienden op Hawaii zich af vroegen welke sport het zwaarste zou zijn. Zwaar in de zin van: het meest uitputtend voor het uithoudingsvermogen. Vervolgens ontstond het idee om de 3 belangrijkste wedstrijden op Hawaii achter elkaar te beoefenen en te kijken of dat vol te houden was. Zo ontstond de triathlon. Deze klassieke afstand ( 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42km hardlopen!) wordt aangeduid als de 'IRONMAN' afstand.

Sport voor iedereen

Doordat de triathlon inmiddels verschillende afstanden en afgeleide onderdelen kent (zoals duathlon en zwemloop), is de sport voor IEDEREEN toegankelijk geworden. Ongeacht of je jong of oud, man of vrouw, prof of amateur, getraind of ongetraind bent.

Triathlonvereniging Krimpenerwaard (TVK)

TVK is een enthousiaste triathlonvereniging  gericht op de Krimpenerwaard. Het is een echte breedtesportvereniging, naast het sportieve gedeelte staat ook gezelligheid bij TVK hoog in het vaandel. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).
TVK biedt de mogelijkheid op een eenvoudige wijze uw fitheid te verbeteren. Voor iedereen die regelmatig op een plezierige manier wil zwemmen, fietsen en/of hardlopen zonder direct tot wedstrijdatleet te promoveren, is er een breed aanbod aan trainingsmogelijkheden.

Voor meer informatie, kijk gerust verder op de site. Bij vragen, stuur een mail naar info@tvkrimpenerwaard.nl of gebruik het contact formulier onder elke pagina

 

Vrijblijvend één maand meetrainen!

Is triathlon wat voor jou? Kom vrijblijvend één maand meetrainen!

Meer info
 

TVK Clubcompetitie 2024

Voor alle leden van TVK.
Alle datums van de clubcompetitie 2024

Meer info
 

Nederlandse Triathlon Bond